21.-23.5.2010   RETKEILYVIIKONLOPPU  TAMMELASSA

 Kevään viikonloppuvaellus tehtiin Tammelan pitäjän Portaan kylän alueelle Hämeen Härkätien varrella. Hämeen Härkätie oli 1500-luvulla laajan Portaan hallintopitäjän keskus ja myöhemmin Turku-Hämeenlinna ja Helsinki-Pori -pääteiden risteyspaikka. Siksi retkeily koostuikin nyt melko kevyestä patikoinnista yhdistettynä alueen perinnekulttuurin ja historian esittelyyn.

 Kuljetukset oli kimppakyydein, jolla mahdollistettiin helpot siirtymiset kohteesta toiseen. Mukana retkeilyvarusteet telttailua ja nuotioiltoja varten, sekä retkieväät, saunomisvarusteet ja -juomat.

 Kokoontuminen oli Portaan keskustassa (tie numero 2823 ja 2824 risteys) pe 21.5. klo 18.30, josta ajettiin leiripaikalle Portaan Peuran hirvimiesten laavulle, Mustalammintie 10. Lauantai-aamuna parin tunnin retki Saaren kansanpuistoon, jonka jälkeen opastettu kierros Portaan kylämiljöössä, vetäjänä Hämeen härkätien alueopas Sirpa Rauhala. Lohikeittolounas, rievä ja kotikalja Kylätalolla klo 12. Ruokalepoa klo 15 saakka ja sitten saunakamppeet mukaan ja parin kilometrin patikka Tervalammille. Tutustutaan Tervalammin metsänvartijan tilaan ja historiaan näyttämötaiteenopettaja Elina Asikaisen ja Sirpa Rauhalan johdolla.

 Loppuilta saunomista savusaunassa ja jossakin vaiheessa paluu leirille.
 

 Sunnuntaina retkeiltiin Melkuttimen alueella.

 

 

Kuvat: Sakari Palo