lapink.jpg (27425 bytes)

Helsingin Seudun Lapinkävijät ry:n   jäsenlehti.

Ilmestyy neljästi vuodessa: helmikuun puolivälissä, toukokuun puolivälissä, syyskuun alussa ja joulukuun alussa

ISSN 0788-625X

Toimituskunta: Raimo Kumpu, Reijo Blombreg, Stella W. Helne, Raija Hentman, Sakari Palo, Soile Taskinen

Lehteä on julkaistu vuodesta 1980 alkaen ja tavoitteena on ollut jäsentiedotteen ohella tarjota jäsenille ajankohtaista ja mielenkiintoista tietoa Lapista. Lehti ei ole kuitenkaan rajoittunut pelkästään Lapin retkeilyyn, vaan on tarjonnut retkeilytietoa laajemminkin, jopa eri puolilta maailmaa.

Lehden vakiopalstoina ovat vuosien saatossa olleet niestasäkki, tietoaivi, rinkan pohjalta ja kirjareppu. Retkeilyväelle niiden sisältämiä aiheita ei tarvitse selostaa. Muulle väelle paljastettakoon salaperäisen niestasäkin sisältö. Mainioita retkeilymuona vinkkejä, joita lehden ensimmäinen toimittaja Raija Hentman on jalostanut jopa kirjaksi asti. Tietoaivin sisältö ei aivan "Niksi Pirkkaa" vastaa, mutta ajankohtaista tietoa sitäkin enemmän.

Lehden sisältönä ei ole pelkästään, mitä viime retkillä tapahtui, vaan tavoitteet ovat kunnianhimoisemmat. Tarkoituksena on kertoa niille jäsenille, jotka eivät ole päässeet mukaan retkikohteen ajankohtaiset uutiset ja vinkkejä tuleville vaeltajille. Unohtamatta myöskään talkoovaelluksia, joilla on ollut tärkeä osa yhdistyksen toiminnassa. Oma osansa on ollut myös eri asiantuntijoiden artikkeleilla, joilla on syvennetty retkeilyn tuntemusta laaja-alaisesti.

Yhdistys on ylpeä lehdestään, sillä säännöllisesti ilmestyvää pelkästään retkeilyyn keskittyvää lehteä ei ole Suomessa näin pitkään julkaistu.

Pieni lehden historiakatsaus.