"viime hetken tietoa"

 

Lapinkävijöiden uuden kotisivun testiversio on näkyvissä (www.helsinginlapinkavijat.fi). 
Kyseessä on testiversio, joten näkymä saattaa muuttua päivittäin, eikä tietoja ole tarkistettu.
30.8.2018

Opaskirjoja käyttöön

Yhdistyksen ja HSL:n jäsenten käyttöön on hankittu
-          Sipoonkorpi – pieni retkiopas ja kartta, Joel Ahola
-          Nuuksio – retkiopas ja kartta, Joen Ahola
-          Pääkaupunkiseudun retkeilyopas, Raija Hentman
-          Etelä-Suomen retkeilyopas, osa I länsi, Raija Hentman

Teoksia saa lainata Juha Karsikkaalta, puhelin 040 548 1250

 

RETKIÄ:

SORLAMMEN LUONTOPOLKU ma 13.8. klo 18. Myös elokuun toisena maanantaina tapahtuu, kun lähdemme kiertämään Sorlammen luontopolkua elokuisessa illassa. Kokoonnumme Nuuksion ulkoilumajan (tunnettu aikaisemmin myös Brobackan ulkoilumajana) parkkipaikalla Solvallaan menevän tien varrella, Nuuksionkuja 2, Espoo. Luontopolku on pituudeltaan reilu 5 km. Reitillä on soisia kohtia, joten vedenpitäville jalkineille saattaa olla käyttöä, jos kesä on ollut kostea. Pidämme evästauon Sorlammen keittokatoksella. Reittiin voi tutustua etukäteen esim. Raija Hentmanin kirjasta Pääkaupunkiseudun retkeilykohteet s. 220. Retkelle ei ole ennakkoilmoittautumista. Tiedustelut Markku Arola p. 0500-777 554.

Perinteinen PUOLIPITKÄ MARSSI on la 27.10. Nimensä mukaisesti päivän aikana reippaillaan n. 20 km:n matka. Varaa päivä jo kalenteristasi. Tarkemmat tiedot tulevat Väärtiin 3/2018.

VAELLUKSIA:

SYYSVAELLUS Hossan kansallispuistoon 16.-23.9.2018. Tutustumme Suomi 100-juhlavuoden kansallispuistoon melkein tuoreeltaan. Toki alueella on pitkät perinteet retkeilyalueena, mutta tällä kertaa emme keskity kalastamiseen, vaan alueen luonnon ihailuun. Tutustumme rauhallista tahtia kansallispuiston eri kolkkiin. Kohteina ovat mm. Värikallio ja Julma-Ölkky. Vaellusreittimme vaihtelee helposta vaativaan. Leiripaikkaa emme vaihda joka päivä, vaan osan retkistä teemme päivärepuilla. Alustavien ajatusten mukaan kokoonnumme Hossan luontokeskukseen 16.9. alkuillasta. Kokoontumispaikka sovitaan kuitenkin vasta retkipalaverissa 28.8.

Matkat tehdään omilla autoilla ja/tai kimppakyydein. Yöpyminen tapahtuu teltoissa. Osallistujat huolehtivat itse varusteistaan ja hankkivat vaellusruoat omatoimisesti.

Vaellus on omatoimiretki ryhmänä, joten jokainen on mukana omalla vastuulla. Mahdolliset yhteiset kulut jaetaan tasan (lähinnä loppusaunominen). Omaa tapaturmavakuutusta suositellaan, vaikka Suomen Ladun pieni tapaturmavakuutus on voimassa vaelluksella.

Retkipalaveri Helsingissä tai Vantaalla ti 28.8. klo 18. Tarkempi paikka ilmoitetaan lähtijöille.

Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset 15.8.2018 mennessä: Markku Arolalle e-mail: markku.arola(at)kolumbus.fi tai p. 0500-777 554 tai Juha Kelkalle e-mail: juha.kelkka(at)pp.inet.fi tai p. 050-332 3239. Ilmoittautuessasi kerro nimesi, sähköpostisi, puhelinnumerosi sekä oletko Tunturiladun vai HSL:n jäsen.