TOIMINTA

 

 Joulukuu

 

Ke 6.12. klo 10.45 Itsenäisyyspäivän kävelyretki

Kävelyretki alkaa Haltian parkkipaikalta klo 10.45 tai heti bussin tulon jälkeen ja päättyy

Karjakaivolle. Teemme noin kolmen tunnin lenkin maastossa leppoisaan tahtiin, ruokataukoa unohtamatta. Karjakaivolla on sauna lämpimänä retken jälkeen. Mukaan retki eväät, saunakamppeet, taskulamppu ja mielellään kävelysauvat.

Vastuuhenkilö: Jorma Nurmi 040 766 9093, jorma.nurmi50@gmail.com.

 

La 9.12. klo 10 – 16 Talkoot, sauna ja joulupuuro Karjakaivolla

Talkoovastaavana Jukka Severinkangas 040 572 0696

 

 Tammikuu

 

La 6.1. klo 14-16 Perinteinen loppiaissauna Karjakaivolla

Erinomainen saunamme ja glögiä tarjolla juhlan kunniaksi. Sauna on yhteissauna ja maksaa 2 euroa. Vastuuhenkilö Harry Smeds, harrysme(at)gmail.com, puh. 050 357 0993

 

La 20.1. Polttopuutalkoot ja sauna klo 10-16

Vastuuhenkilö Sulo Laakso 0400 111322

 

Ma 29.1. (Huom. päivämäärä) Kerhoilta Kaj Rönnberg: Grönlanti

Asiat tärkeysjärjestykseen - presidentinvaalien ennakkoäänestyksen vuoksi Lapinkävijöiden helmikuun kerhoilta on poikkeuksellisena ajankohtana. Käykäähän äänestämässä!

 Kaj Rönnberg on pitkän linjan Grönlannin kävijä. Ensi visiitti oli 2006, ja tähän mennessä hän on käynyt siellä yhdeksän kertaa, ympäri tuota maailman suurinta saarta. Kaj on toiminut Grönlannissa hammaslääkärinä kolmeen otteeseen. Lisäksi hän on perehtynyt maan historiaan ja oloihin sangen perusteellisesti. Kajn mukana saamme muhkean tietopaketin Grönlannista monesta vinkkelistä, ja nautimme hänen upeista kuvistaan esityksen aikana.

Kerhoilta on tutussa paikassa Pasilan kirjaston toisen kerroksen auditoriossa. Kahvittelu alkaa klo 17.30, ja esitys klo 18.00 Tervetuloa!

Vastuuhenkilö Annu Koistinen 050 3266960, annu.koistinen@iki.fi

 

Ke 31.1. klo 18.00 Täydenkuun otsalamppuretki Hannusmetsän luontopolulla Espoossa

Kaitaantien ja Länsiväylän väliin on jäänyt kallioinen metsäalue, jonne Iivisniemi–Kaitaa -seura on laatinut luontopolun, jota se myös ylläpitää. Luontopolulla on mittaa noin 3,5 kilometriä. Hannusjärvi, jonka kunnostamiseen seura on panostanut monena vuonna, on alueen eteläreunalla. Alue koostuu kahdesta jylhästä kallioalueesta ja niiden välisestä metsäisestä notkosta. Tuttukin maisema muuttuu tuntemattomaksi pimeässä. Täydellistä pimeyttä ei kuitenkaan ole, sillä aluetta ympäröi asutus ja jos toiveet täyttyvät, iltaa valaisee täysikuu.

Kokoontuminen on klo 18.00 Hannusrannan ja Kaitaantien risteyksessä. Lähimmät pysäkit ovat Iivisniemi E4425 Helsingin suunnasta ja E4426 Espoonlahden suunnasta. Varustaudu otsalampulla ja termospullollisella lämmintä juotavaa. Sauvoista on hyötyä ja jos on liukasta, nastakengät tai liukuesteet ovat paikallaan. Retki kestää 1½ - 2 tuntia.

Ilmoittautumiset Raija Hentmanille ensisijaisesti sähköpostiosoitteeseen raija.hentman(at)nic.fi tai tekstiviestillä numeroon 0400 380 606 viimeistään maanantaina 29.1.18.

 

 Helmikuu

 

La 3.2. 10.15–14.15 Talviretkeilykurssi, teoriaosa

Suomen luontokeskus Haltia, Nuuksiontie 84, Espoo

Helsingin Seudun Lapinkävijät järjestää talviretkeilyssä tarvittavien varusteiden, tietojen ja käytännön taitojen oppimiseen tähtäävän kaksiosaisen koulutuksen. Teoriaosa järjestetään Haltian sisätiloissa ja toinen ulkona kansallispuiston maastossa. Kurssi soveltuu niin vasta-alkajille kuin jo aiemmin talviretkeilyä harrastaneille. Ala on kehittynyt vuosikymmenten saatossa huomattavasti, erityisesti harrastuksen varustepuoli. Yhteydet julkisilla kulkuneuvoilla luontokeskus Haltiaan selviävät osoitteesta www.reittiopas.fi. Mikäli aiemmin et ole tutustunut Luontokeskus Haltiaan, koulutuksen jälkeen siihen on hyvä tilaisuus. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 1.2.18 Haltian nettisivujen kautta osoitteessa www.haltia.com/ajankohtaista.

Lisätietoja Raija Hentman, raija.hentman(at)nic.fi Puh. 0400 380 606

 

Su 4.2. klo 11.00 Sunnuntain hiihtoretki Nuuksiossa

Kokoontuminen Solvallan yläparkkipaikalla klo 11.00, bussilla tulijoita odotetaan tarvittaessa. Bussi 245 lähtee Espoon asemalta klo 10.39. Leppoisa hiihtoretki suuntautuu Nuuksion alueelle ja kestää noin neljä tuntia. Eväät ja istuinalusta mukaan. Ilmoittautuminen on tarpeen, jotta voidaan tiedottaa, jos joudumme lumitilanteen vuoksi tekemään retken kävellen.

Vastuuhenkilö Harry Smeds, harrysme(at)gmail.com, puh. 050 357 0993

 

To 8.2. klo 18–20 Yleisötilaisuus: Pääkaupunki-seudun parhaat yöretkipaikat

Pasilan kirjasto, II kerroksen auditorio, Rautatieläisenkatu 8, sisäänkäynti Kellosilta 9:stä

Laavuja, keittokatoksia, nuotiopaikkoja, kansallispuistoja, ulkoilualueita. Vaihtoehtoja on monia, mutta jokamiehenoikeuksista huolimatta telttailu ei ole sallittua joka paikassa. On kesäkohteita ja ympärivuotisia kohteita. Etelä-Suomen retkeilyoppaiden ja Pääkaupunkiseudun retkeilyoppaan tekijä Raija Hentman antaa parhaat vinkit sanoin ja kuvin kohteista, joissa luonto ottaa avosylin vastaan.

 

La–su 17.–18.2.2018 Talviretkeilykurssi, maasto-osuus

Koulutuksen käytäntöpainotteinen kakkososa on yön yli kestävä maastoharjoitus. Paikaksi on alustavasti suunniteltu Urjan leiripaikkaa, mutta lumiolosuhteiden vuoksi paikkaa voidaan joutua muuttamaan. Aikataulut, varuste- ym. ohjeet annetaan teoriaosuudella. Perillä ensin majoittaudutaan, minkä jälkeen päivän ja illan mittaan ohjelmassa on monipuolisia talviretkeilyyn liittyviä harjoituksia ja tietoiskuja. Illalla sitten nuotiopiirin ympärillä mukavaa jutustelua, lätynpaistoa yms. Seuraavana päivänä, kun aamupala on syöty ja mahdolliset lisäharjoitukset tehty, leiri puretaan ja palataan Haltiaan. Paluumatkalla kuljetaan HSL:n Karjakaivon tukikohdan kautta. Mikäli osa haluaa kokemansa talvitelttailuyön lisäksi avantouintikokemuksen saunasta käsin, siihen järjestetään mahdollisuus. Kurssilla pärjää perusvaatetuksella, kunhan niitä on yllä riittävästi. Muista varusteista ja vuokrauspaikoista annetaan tietoa teoriaosuudella, mutta tarvetta isoihin varusteinvestointeihin ei ole.

Lisätietoja Raija Hentman, raija.hentman(at)nic.fi Puh. 0400 380 606

 

La 24.2. Lauantaisauna klo 14-16

Eino Vasikainen 040 5388087

 

 TULUVAA

 

Ke 7.3. klo 17.30 – 20 Yhdistyksen kevätkokous ja kerhoilta – Lemmenjoella

Pasilan kirjasto, II kerroksen auditorio, Rautatieläisenkatu 8, sisäänkäynti Kellosilta 9:stä

Kevätkokouksessa käydään läpi sääntömääräiset asiat, jonka jälkeen siirrytään Lemmenjoen

kansallispuistoon, sen luontoon, kultamaille ja kulttuuritapahtumaankin Raija Hentmanin kuvin ja sanoin. Lemmenjoki on Lapinkävijöiden ruskavaelluksen kohde, joten nyt pääsee jo etukäteen fiilistelemään.

 

To 8.3. Solmukurssi

Olet varmaan huomannut niin miesten kuin naistenkin ranteessa narusta tehdyn rannekkeen. Kun ranneke tehdään laskuvarjonarusta, siitä voi käyttää nimitystä "selviytymisranneke". Paracord-ranneke on myös hätänaru. Tule tekemään itsellesi tai ystävälläsi ranneke. Koskaan ei voi tietää, milloin tulee eteen tilanne, jossa tarvitaan hätänarua. Kurssilla opit myös tekemään selviytymis- ja kiipeilysolmuja, sekä solmuja, mitä tarvitset retkeilyssä. Halutessasi voit tehdä myös avaimenperän. Kurssin hinta on 10 euroa. Kurssi pidetään SPR:n Lounais- Espoon tiloissa Valpurissa. Tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta sekä osoitteesta seuraavassa lehdessä.

Vastuuhenkilönä toimii Aira Häkkinen: aira.hakkinen@gmail.com tai puh. 0400 594766.

 

10.3. Helsinki Sauna Day

 

17.3. Uusille jäsenille Lapinkävijät tutuksi -päivä Karjakaivolla (Markus Pyhälä)

 

22.-29.3. Puunajo- ja lomaviikko (to-to) Kukasjärvellä (isännät)

 

La 24.3. Lauantaisauna klo 14-16

Jukka Severinkangas 040 5720696